Chevy Trax Forum banner

1 - 20 of 34 Posts

·
Registered
Joined
·
10 Posts
Discussion Starter #1
I just picked up my 2015 LTZ on Tuesday and noticed that the TPMS (Tire Pressure Management System) doesn't give the individual tire pressure on the driver information panel. It only shows when there is an issue with a tire.

My question is, does the OnStar RemoteLink software show any tire pressure messages at all? The Vehicle Status screen of the RemoteLink software dedicates about half the screen to displaying tire pressue, but I only see dashes where the pressure would display.

I called OnStar and they said it should, but my dealership doesn't know.
 

·
Registered
Joined
·
46 Posts
I'm coming from a 2012 Sonic and the Remote Link worked great. With the 2015 Trax I got yesterday, the tire pressure doesn't show. I contacted Onstar and the person I spoke with said she would start a trouble ticket.

It I get an answer I'll let you know.
 

·
Registered
Joined
·
19 Posts
Mine didnt show either but when I put on a set of Chevy Cruze wheels with TPMS sensors it threw a tire pressure dash light. I ordered a reset too so when I get it I'll let everyone know the results.
 

·
Registered
Joined
·
19 Posts
No it is a tool for resetting, specifically it is Kent-Moore EL-50448 TPMS reset tool
 

·
Registered
Joined
·
745 Posts
Seems like something that can even be performed by an independent shop if that's an option some folks want to exercise.
 

·
Registered
Joined
·
19 Posts
Follow up. I reset all the tires with the TPMS relearn tool. Worked exactly as the Trax owners manual said it should. I still cannot get tire pressure on remote link though so that wasn't it. Can tire pressure be accessed using the driver information center? If you can, I couldn't figure it out.

Easy tool to use though for future tire rotations and change over to winter tires.
 

·
Registered
Joined
·
46 Posts
Follow up. I reset all the tires with the TPMS relearn tool. Worked exactly as the Trax owners manual said it should. I still cannot get tire pressure on remote link though so that wasn't it. Can tire pressure be accessed using the driver information center? If you can, I couldn't figure it out.

Easy tool to use though for future tire rotations and change over to winter tires.
From what I can tell from the manual, the only thing we have is a light that comes on if one of the tires is low -- but not the actual psi.

However, somewhere on the forum, can't remember where now, I read that there are problems with 2015 Onstar modules -- my dealer confirmed it. I was hoping to get in today, but now it looks like Thursday before I'll be able to stop by the dealer. Service manager said they would have to get a number off the current module and then order a new one. I'm hoping that will fix the problem of not being able to see the tire pressure on RemoteLink. Seems like I used that thing all the time on my Sonic, so I really hope this will fix it.
 

·
Registered
Joined
·
745 Posts
What I think would be a good thing to do is keeping a cheap tire pressure gauge (not digital) just to double check your tire pressures. Never know when these sensors can be faulty or lose their calibration or something.

At least then you won't be that guy running dangerously low on 10psi!!
 

·
Registered
Joined
·
10 Posts
Discussion Starter #13
Follow up. I reset all the tires with the TPMS relearn tool. Worked exactly as the Trax owners manual said it should. I still cannot get tire pressure on remote link though so that wasn't it. Can tire pressure be accessed using the driver information center? If you can, I couldn't figure it out.

Easy tool to use though for future tire rotations and change over to winter tires.
Thanks for the follow-up. It would be nice if the GM customer service rep who has visited the forums could chime in.
 

·
Registered
Joined
·
46 Posts
I'm having the same problem with Remote Link and the website. Website tells me my vehicle diagnostic information is temporarily unavailable -- same thing it's been saying since day 1.

I ran by the dealer this morning and they tell me it's an Onstar problem (which the Onstar tech advisor confirmed). Onstar has started a trouble ticket, but I got the impression this is pretty widespread.

If you haven't called Onstar yet, maybe you should place the call and get your name on the list.
 

·
Registered
Joined
·
16 Posts
I think since the DIC in the vehicle does not display this information, OnStar will not either. OnStar pulls the information from the BCM so if it's not stored in that module then they will not have it either.
 

·
Registered
Joined
·
10 Posts
Discussion Starter #17
I think since the DIC in the vehicle does not display this information, OnStar will not either. OnStar pulls the information from the BCM so if it's not stored in that module then they will not have it either.
That makes sense, but the OnStar folks say it should show and I should go to the dealer and have them check the BCM module. I don't want to waste their time so I'm holding off until I get an oil change.
 

·
Registered
Joined
·
46 Posts
Tire pressure showed on my 2012 Sonic.

Went to my dealer and they told me since the light is on indicating Onstar is working, it's an Onstar problem. I now have a trouble ticket in with Onstar and hoping for an answer soon.
 

·
Registered
Joined
·
193 Posts
Tire pressure showed on my 2012 Sonic.

Went to my dealer and they told me since the light is on indicating Onstar is working, it's an Onstar problem. I now have a trouble ticket in with Onstar and hoping for an answer soon.
Hopefully it actually is an issue on their end that won't involve any further running around, if not it'll at least help narrow down what this actually is for future members to go off of.
 

·
Registered
Joined
·
10 Posts
Discussion Starter #20 (Edited)
I have yet to receive my diagnostics report so I don't know what the readings there will show. Does any tire pressure data show there?

I noticed I now have a message on the remote link app that says the tires are not in the recommended range (see attached). When I check, they are at the recommended 35PSI. There are no warning lights on my dash though.
 

Attachments

1 - 20 of 34 Posts
Top