Kupiłem swój pierwszy samochód w marcu 2025 roku, jestem szczęśliwym posiadaczem Chevy Trax, uwielbiam ten samochód. Jest bardzo przestronny i wygodny, a ja kocham płynną jazdę i sportowy wygląd.
To przerażające, bo kazali mi kierować się aplikacją Chevrolet, która pokazuje, że nie potrzebuję wymiany oleju aż do około 7500 mil. Powiedzieli, że nie muszę przyjeżdżać przy 5000 milach, więc kieruję się moją aplikacją, która nadal pokazuje, że mam jeszcze około 25% żywotności oleju. W przypadku moich starych samochodów zawsze jeździłem na wymianę wcześniej i powiedziano mi, abym poczekał, aż poziom spadnie do około 20%, a potem przyjechał. Umówię się na wizytę. Dziękuję za radę. Doceniam to.Carplay jest znany ze swoich problemów, to nie tylko problem Traxa. Upewnij się, że Twój telefon i wszystkie aplikacje są aktualne, wyłącz VPN na swoim telefonie, jeśli go masz, i upewnij się, że używasz dobrej jakości kabla, a nie "specjału z Five Below" itp. Aby uzyskać więcej wskazówek i informacji, które mogą pomóc, możesz sprawdzić ten wątek tutaj. Zajrzyj również do swojej instrukcji obsługi, ponieważ odpowie ona na 99% Twoich pytań dotyczących samochodu. Jeśli chodzi o wymianę oleju, zgodnie z informacjami znalezionymi na tym forum, maksymalny zalecany przebieg wymiany oleju to 5000 mil, więc sugeruję zrobić to jak najszybciej. Zazwyczaj większość woli robić to co 3-4 tysiące mil ze względu na silnik GDI z turbosprężarką i mokrym paskiem wystawionym na działanie oleju.
Witaj w klubie LS.Kupiłam mój pierwszy samochód w marcu 2025 roku, jestem szczęśliwą właścicielką Chevy Trax, uwielbiam ten samochód. Jest bardzo przestronny i wygodny, uwielbiam płynną jazdę i sportowy wygląd. View attachment 7155
Główne powody, dla których po raz pierwszy wymieniliśmy olej przy 2600 milach, to:Powiedzieli mi, żebym korzystał z aplikacji Chevy i mówi, że mam jeszcze 2500 mil do wymiany oleju. To przerażające, więc sugerujesz, żebym teraz wymienił olej, mimo że w aplikacji mam 25% oleju, moje poprzednie samochody. Zawsze wymieniałem olej wcześnie i wszyscy zawsze mi mówili. Przychodzę za wcześnie, że muszę czekać, aż mój samochód powie mi, że potrzebuję wymiany oleju, tak mylące, dziękuję za wszystkie rady. Umówię się na wizytę.
Witaj na Forum!Kupiłam mój pierwszy samochód w marcu 2025 roku, jestem szczęśliwą właścicielką Chevy Trax, uwielbiam ten samochód. Jest bardzo przestronny i wygodny, uwielbiam płynną jazdę i sportowy wygląd. View attachment 7155