Chevy Trax Forum banner
21 - 40 of 88 Posts
2015???? Tak, czas wymienić wszystkie paski uziemiające. Przednie i tylne zawieszenie, filtr paliwa, pompa paliwa, gaz klimatyzacji wymieniony, pompa klimatyzacji wymieniona, pompa wody, koło pasowe napinacza, paski, świece zapłonowe, listwa świec zapłonowych, akumulator, serwis skrzyni biegów, wymienione osłony przegubów (10 lat, zaczynają pękać). Wszystkie czujniki silnika.

Czy kiedykolwiek dostaliśmy ten wybór? Bo mam te same problemy. Wjechałem na podjazd, wyłączyłem samochód. Wentylator działał nieprzerwanie, działał szybko. Potem, gdy się zatrzymał, mój samochód nie odpalał, nic, rozładowany akumulator.

Mój Trax z 2021 roku robi to samo. Wyjmuję kluczyk i wyłączam wszystko, a wentylator nadal działa. Odłączam ujemny zacisk akumulatora, żeby go zatrzymać. Czy ktoś może podać szczegóły (zdjęcia, filmy, cokolwiek), aby powiedzieć mi, co należy wymienić? Zabrałem go do AutoZone i wyjęli bezpieczniki spod maski, ale nadal działał. Wszelka pomoc jest BARDZO mile widziana.

Mój Chevrolet Trax z 2020 roku właśnie też to zaczął robić. Odłączyłem przekaźniki w czarnej skrzynce obok zbiornika płynu chłodzącego. Nie wyłączyło się. Ostatecznie odłączyłem ujemny zacisk akumulatora i to zatrzymało. Obawiam się, że to większy problem.

Mieszkam obecnie w Michigan i zwykle jest 30 stopni, [ 80 tys. mil, wczoraj zrobiłem wymianę oleju]

Silnik wentylatora 2017 Trax działał po wyłączeniu samochodu. Wyrzucił kod P111E. Wymieniłem czujnik temperatury płynu chłodzącego, aby wyczyścić kod. Kod nie został wyczyszczony i wentylator nie przestał działać, więc wymieniłem przekaźnik w skrzynce bezpieczników. Naprawiłem wentylator, ale nadal mam kod. Zresetowałem twardo, odłączając akumulator i teraz wyrzucił 9 różnych kodów. Zabrałem go do serwisu i mówią, że sam silnik wentylatora jest pęknięty i wprowadza komputer w błąd. Zamierzam go wymienić w ten weekend, mam nadzieję, że to rozwiąże problem.

Mój Trax z 2021 roku robi to samo. Wyjmuję kluczyk i wyłączam wszystko, a wentylator nadal działa. Odłączam ujemny zacisk akumulatora, żeby go zatrzymać. Czy ktoś może podać szczegóły (zdjęcia, filmy, cokolwiek), żeby powiedzieć mi, co trzeba wymienić? Zabrałem go do AutoZone i wyjęli bezpieczniki spod maski, ale nadal działał. Wszelka pomoc jest BARDZO mile widziana.
Mam ten sam problem z moim 2021, czy wpadłeś na coś? Jak wymiana czujnika, przekaźnika lub samego wentylatora?

Na górze wentylatora chłodzącego znajduje się małe czarne pudełko, na krawędzi dobrego. Ma w środku kilka przekaźników. Zastąpiliśmy jeden z nich i jak dotąd nie miałem problemu. Musiałem też wymienić akumulator i wymieniłem drugi przekaźnik w panelu bezpieczników. Daj mi znać, jeśli potrzebujesz zdjęcia.
Witaj, czy możesz mi powiedzieć, które z nich wymieniłeś lub proszę wysłać zdjęcie.

Silnik wentylatora Trax z 2017 roku działał po wyłączeniu samochodu. Wyrzucił kod P111E. Wymieniłem czujnik temperatury płynu chłodzącego, aby wyczyścić kod. Nie wyczyściło kodu ani nie zatrzymało wentylatora, więc wymieniłem przekaźnik w skrzynce bezpieczników. Naprawiłem wentylator, ale nadal mam kod. Zrobiłem twardy reset, odłączając akumulator i teraz wyrzucił 9 różnych kodów. Zabrałem go do serwisu i mówią, że sam silnik wentylatora jest pęknięty i wprowadza komputer w błąd. Zamierzam wymienić w ten weekend, mam nadzieję, że to rozwiąże problem.
Cześć,
Mam problem z moim. 2020, wyłącz pojazd, a wentylator nadal działa bardzo głośno i po 5 minutach akumulator jest rozładowany.
Woda, płyn chłodzący, wszystko jest w porządku i pełne na poziomach, które powinny być. Jestem 1000 mil po wymianie oleju, ale poziom oleju jest dobry.
Moja klimatyzacja działa bardzo zimno.
Po prostu nie wiem, co robić... proszę o radę.

Mój Chevrolet Trax z 2020 roku właśnie zaczął to robić. Odłączyłem przekaźniki na czarnej skrzynce obok zbiornika płynu chłodzącego... nie wyłączyło się. Ostatecznie odłączyłem ujemny zacisk akumulatora i to zatrzymało. Obawiam się, że to większy problem.

Mieszkam obecnie w Michigan i zwykle jest 30 stopni, [ 80 tys. mil, wczoraj zrobiłem wymianę oleju]
Mam ten sam problem. Co się u ciebie skończyło?

Mój Trax z 2021 roku robi to samo. Wyjmuję kluczyk i wyłączam wszystko, a wentylator nadal działa. Odłączam ujemny zacisk akumulatora, żeby go zatrzymać. Czy ktoś może podać szczegóły (zdjęcia, filmy, cokolwiek), żeby powiedzieć mi, co trzeba wymienić? Zabrałem go do AutoZone i wyjęli bezpieczniki spod maski, ale nadal działał. Wszelka pomoc jest BARDZO mile widziana.
Proszę o poradę. Co ostatecznie zrobiłeś?

Mam ten sam problem, co wszyscy inni, wentylator nie wyłącza się, chyba że odłączę ujemny zacisk akumulatora. Nie stać mnie na kolejne 700 dolarów, żeby to naprawić. Ostatni przekaźnik kosztował mnie 40 dolarów plus 618 dolarów za robociznę i byłoby wspaniale, gdyby ktoś powiedział mi, gdzie jest przekaźnik.

Miałem również ten sam problem. 2019 Trax. Zrobiłem to tylko raz. Wyłączyłem kluczyk. Silnik wentylatora nadal działał. Uruchomiłem ponownie samochód, a następnie ponownie go wyłączyłem. To rozwiązało problem. Od tamtej pory nic. To było rok temu, a teraz ma 87 tysięcy mil przebiegu. Chcę wymienić ten samochód w najbliższej przyszłości ze względu na przeczytanie wszystkich problemów, jakie ma Trax. Moim zdaniem to złom.

Witaj,
Mam problem z moim. 2020, wyłącz pojazd, a wentylator nadal pracuje bardzo głośno i po 5 minutach akumulator jest rozładowany.
Woda, płyn chłodniczy, wszystko jest w porządku i pełne na poziomach, które powinny być. Jestem po wymianie oleju o 1000 mil, ale poziom oleju jest dobry.
Moja klimatyzacja działa bardzo zimno.
Po prostu nie wiem, co robić... proszę o radę.
Czy kiedykolwiek otrzymałeś pomoc w związku ze swoim problemem? Miałem ten sam problem z moim Trax z 2020 roku i dużo szukałem i nie otrzymałem pomocy, ale udało mi się to rozgryźć. Jeśli nie, daj mi znać, bo to naprawa za jedyne 10 dolarów.

Mam ten sam problem, co wszyscy inni, wentylator nie wyłącza się, chyba że odłączę ujemny zacisk akumulatora. Nie stać mnie na kolejne 700 dolarów, żeby to naprawić. Ostatni przekaźnik kosztował mnie 40 dolarów plus 618 dolarów za robociznę i ktoś powie mi, gdzie jest przekaźnik, byłoby wspaniale
Nie wiem, czy moja odpowiedź trafi do wszystkich w wątku, ponieważ jestem tu nowy. Jeśli nadal masz ten problem, chętnie pomogę, ponieważ miałem dokładnie ten sam problem i udało mi się go samemu naprawić

Czy kiedykolwiek otrzymałeś pomoc w swoim problemie? Miałem ten sam problem z moim Trax 2020 i dużo szukałem i nie otrzymałem żadnej pomocy, ale udało mi się to rozgryźć. Jeśli nie, daj mi znać, bo to naprawa za jedyne 10 dolarów. Przepraszam, jeśli to się wyświetla wielokrotnie, ale ciągle znika, przynajmniej u mnie.

Czy kiedykolwiek otrzymałeś pomoc w związku ze swoim problemem? Miałem ten sam problem z moim Trax 2020 i dużo szukałem i nie otrzymałem pomocy, ale udało mi się to rozgryźć. Jeśli nie, daj mi znać, bo to tylko naprawa za 10 dolarów. Przepraszam, jeśli to wyświetla się wiele razy, ale ciągle znika, przynajmniej u mnie.
Czy możesz się tym ze mną podzielić? Moja żona ma obecnie ten sam problem z wentylatorem, co wszyscy inni. Była w salonie wiele razy i jeszcze nie ma ulgi.

21 - 40 of 88 Posts